ARISE Kampen

ARISE Kampen

Adventsconcert in Apeldoorn

Laatste nieuwsPosted by Ria Weerdmeester 25 Nov, 2017 18:37:59

Advent met Bach en Händel - Opbrengst - 917 euro! - is gedoneerd aan Serious Request

Op vrijdag 8 december organiseerde VONC een bijzonder muziek-event in de grote kerkzaal van de 3Ranken in Apeldoorn.
Dirigent, componist en koorleider Wolfried Kaper nam ons mee in de muzikale wereld van twee grote componisten van barok kerkmuziek; Bach en Händel.

Wolfried Kaper:
“In het jaar 1685 worden Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel, op nog geen 50 kilometer van elkaar, geboren. De wereld heeft hen leren kennen als componisten en musici waar het woord genie volledig op van toepassing is. De hoeveelheid composities en de vermaardheid van hun virtuoze klavierspel is vele malen omschreven.
Händel werd in een rijk gezin groot gebracht en was internationaal actief. Italie, Frankrijk en vooral
Engeland en Ierland bezocht hij veelvuldig. Hij woonde ook in Engeland, was kind aan huis bij het hof en was een vermogend man.
Bach heeft het in zijn jeugd niet makkelijk gehad, zijn ouders overleden kort na elkaar voor hij 10 jaar oud was en later moest hij echt keihard werken om in zijn onderhoud te voorzien. Hij kwam nooit in het buitenland.”

Kaper heeft de muziek van Bach en Händel niet alleen laten horen maar ook verteld hoe deze is ontstaan en oorspronkelijk werd bedoeld.
Delen van Händels Messiah en Bachs Weinachtsoratorium werden gezongen door Arise Kampen.
Ook de bezoekers in de zaal hebben bepaalde fragmenten meegezongen. Muzikale ondersteuning op de vleugel werd door repetitor Jos Mulder verzorgd.

Het werd een prachtige avond.

VONC heeft de opbrengst van de avond - 917 euro! - gedoneerd aan het goede doel van Serious Request.  • Comments(0)//www.arisekampen.nl/#post133