ARISE Kampen

ARISE Kampen

Concert Harmony, Vrede, Vriendschap en Zorg voor de Aarde

Laatste nieuwsPosted by Gerard de Graaf 30 Aug, 2019 17:24:28

Op 14 september staat ons eerste concert alweer gepland. Samen met de andere koren van Wolfried, aangevuld met koren uit Amerika en Duitsland zingen we een muzikaal verhaal over het verleden, waarin een selectie uit West Side Story en een door Wolfried Kaper geschreven werk met zang, instrumentale muziek, dans, filmfragmenten en dialogen: The Trail Of Tears. Deze compositie bevat de geschiedenis uit 1832 waarin beschreven wordt hoe de Cherokee indianen hun woongebied in Georgia, North en South Carolina onder dwang moesten verlaten om te verhuizen naar Oklahoma. Deze tocht van 2000 km lang, gedurende de wintermaanden, eiste 4000 mensenlevens. Bezoekers van ons adventsconcert hebben al een eerste voorproefje kunnen beluisteren van dit bijzondere stuk. Wij hebben de laatste repetities hard gewerkt om dit unieke werk, dat een beroep doet op ons als mens, goed in te studeren.

We zingen daarbij ook naar de toekomst, hoopvol, maar wel met de gedachte om er alles aan te doen om de aarde aan de kinderen van onze kinderen zo goed mogelijk door te geven.

De twee dirigenten van deze avond Chas Cheatham en Wolfried Kaper ontmoetten elkaar bij toeval op het vliegveld van Atlanta, waardoor een vriendschap is ontstaan tussen het Episcopal Chorale Society uit Los Angeles en koren uit de omgeving van Zwolle.

Het koor uit Los Angeles kwam in 2014 al eens naar Zwolle en heeft daar samen met de oratoriumverenigingen De Nieuwe Ster en Euphonia het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel uitgevoerd in een bomvolle Dominicanenkerk. Daarnaast zijn er concerten geweest met Exspecto uit Epe en samen met ons.

Zoals bekend mag zijn: Arise bracht een tegenbezoek in 2016 en werd in Los Angeles zeer hartelijk ontvangen. Daar werd de Messiah gezongen naast diverse stukken van het Amerikaanse koor. Dat laatste zullen we nu ook weer doen.

Het belooft dus een weerzien van bekenden te worden tijdens dit concert voor Harmony, Vrede, Vriendschap en zorg voor de aarde.
Arise kijkt daar erg naar uit en wij nodigen u uit om aanwezig te zijn.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen bij de koorleden.

Het concert vindt plaats in Theater de Spiegel te Zwolle
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle.

We beginnen om 20.00 uur.

In de nabijheid van Theater De Spiegel ligt parkeerdek Noordereiland. Bij avondvoorstellingen koopt u voor €5,50 een uitrijkaart bij onze informatiebalie. U kunt ook parkeren in parkeergarage Diezerpoort. Vanaf deze parkeergarage is Theater De Spiegel te bereiken via de loopbrug.

Klik hier voor de site van Theater de Spiegel.


  • Comments(0)//www.arisekampen.nl/#post141