ARISE Kampen

ARISE Kampen

Review Concert 11 december 2010

RecensiesPosted by Ria 12 Dec, 2010 13:02:16

In een goed gevulde Broederkerk in Kampen heeft Arise zaterdagmiddag 11 december 2010 een prachtig concert in Kerstsfeer ten gehore gebracht.
Het publiek werd vanaf 17.00 uur warm welkom geheten met de klanken van een viertal christmascarols. De bijzondere opstelling van het koor - verdeeld in vier koortjes en opgesteld op verschillende plaatsen in de kerk - beloofde veel. De christmascarols werden - met veel dynamiek - heel zuiver uitgevoerd.
Nadat het publiek plaats had genomen, verplaatste het koor zich naar de hoek van de kerk om het programma voort te zetten en de uitbundige lofzang in Resonet in Laudibus was een verrassend mooie aanvang van het vervolg.

Na het eerste deel werd de cello suite van J.S.Bach mooi vertolkt door Corien Kok.Daarna volgde het motet Jesu meine Freude van J.S.Bach. Uitgevoerd door het koor Arise met begeleiding van Corien Kok - cello, Jacq Kroes - contrabas en Jos Mulder - kistorgel.

De middag werd afgesloten met ´Ihr lieben Hirten, fùrchtet euch nicht´ van Andreas Hammerschmidt.

Na afloop was er gelegenheid om tegen vroegboekkortingsprijs kaarten te bestellen voor de Mattheus Passion op 9 april 2011, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

  • Comments(0)//www.arisekampen.nl/#post84